Суми хабарів зростають пропорційно непідкупності прикордонників

НАЗАД
30 листопада 2017 11:19

Минулої доби співробітники Держприкордонслужби зафіксували чотири випадки пропонування хабарів у пунктах пропуску на кордоні.

Минулої доби співробітники Держприкордонслужби зафіксували чотири випадки пропонування хабарів у пунктах пропуску на кордоні.

Так охоронці кордону Мостиського загону учора задокументували дві спроби надання неправомірної винагороди у розмірі 100 та 50 доларів США в пункті пропуску «Краківець».  Громадяни Туреччини та Німеччини таким чином мали намір вирішити питання безперешкодного перетину державного кордону.

А в пункті пропуску «Бориспіль» у ході здійснення заходів прикордонного контролю пасажирів, правоохоронці Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» відмовили у перетині державного кордону громадянину Азербайджану. Іноземець намагався підкупити прикордонників та запропонував грошову винагороду в розмірі 1000 гривень.

Як повідомлялось раніше, учора вранці у залізничному пункті контролю «Конотоп» під час перевірки пасажирів поїзда «Москва-Одеса» на громадянина Азербайджану спрацювала база даних доручень уповноважених  державних органів. 47-річному іноземцю за порушення українського законодавства було заборонено в’їзд в Україну. Під час складання відповідних документів, чоловік, аби все ж таки потрапити на територію України, запропонував прикордоннику хабар у розмірі 100 доларів США.

В усіх випадках співробітники прикордонного відомства від неправомірної вигоди відмовилися. Правопорушників передано працівникам Національної поліції.

Зазначимо, що за вчинення кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 369 ККУ (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) передбачено покарання штрафом від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси