Судові експерти Держприкордонслужби вивчали «секрети» створення кінеграми, незвичних «голограм», які неможливо підробити

НАЗАД
01 лютого 2023 11:07

Перший у цьому році вебінар - «Поглиблена інформація щодо голографічних видів захисту документів», було проведено нещодавно представниками швейцарської компанії OVD KINEGRAM AG за ініціативи Головного експертно-криміналістичного центру ДПСУ.

Окрім прикордонників, у заході, який відбувся в онлайн-форматі, участь взяли судові експерти Міністерства юстиції України та Міністерства внутрішніх справ України.

OVD KINEGRAM AG – провідна компанія у світі, яка спеціалізується на виготовленні оптично-змінних елементів захисту документів на основі фольги (DOVID), що використовуються в більш ніж 110 країнах світу. Такі елементи захисту забезпечують максимальний захист документів, на які ці кінеграми нанесені, а саме: ідентифікаційні картки, паспорти, візи, сертифікати, банкноти тощо.

Технологія KINEGRAM відповідає основним вимогам центральних банків та державних установ, які випускають персональні документи різного типу. Вона полягає у простоті верифікації, простоті зчитування, складності підробки.  

У вебінарі взяв участь офіційний представник компанії в Україні, який надав зразки, що були створені компанією OVD KINEGRAM AG. Тому експерти мали нагоду на практиці ознайомитись зі всіма нюансами та деталями технології захисту. Зокрема, представники компанії показали відмінності між кінеграмами та класичними голограмами, продемонстрували характеристики кінеграм різного типу та вказали, на які ознаки звертати увагу, щоб виявити підроблену кінеграму й відрізнити її від голограми.

Варто зазначити, що оптично-змінні елементи захисту від OVD KINEGRAM AG мають надзвичайний вигляд та створені завдяки поєднанню різних технологій, що максимально ефективно захищає будь-який персональний документ.

Наразі експерти ДПСУ з’ясували весь спектр можливостей захисту кінеграм від OVD KINEGRAM AG та готові підтверджувати або спростовувати ознаки підробки в документах, захищених цими елементами захисту.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси