Старшини Морської охорони вдосконалюють практичні навички професійної підготовки

НАЗАД
04 березня 2023 15:17

Для підвищення кваліфікації моряки-прикордонники пройшли курс навчання за програмою «Підготовка старшинського складу для загонів Морської охорони».

Підготовка екіпажу до несення служби на кораблях/катерах Морської охорони ДПСУ, боротьба за живучість корабля, вогнева підготовка, тактична медицина – основні елементи навчання, за якими військовослужбовці напрацьовували практику.

В рамках підготовки бійці натреновували вміння по застосуванню стрілецької зброї та боєприпасів, зокрема, ручних осколкових гранат. Чималу увагу приділено й правилам захисту від різних факторів ураження.

Старшини вчилися ефективно застосовувати аварійно-рятувальне спорядження під час боротьби з локальним загорянням та об’ємними пожежами. Відпрацьовували дії екіпажу при боротьбі за живучість при пошкодженні корабля – усували крен та диферент, закладали пробоїни та видаляли воду з відсіку тощо.

Підтвердженням успішного засвоєння курсу і підвищення кваліфікації стали добрі результати складання комплексних іспитів та отримання відповідних свідоцтв.

Вмотивований, добре навчений і кваліфікований старшинський склад – є основою боєздатності підрозділу. Старшина — це лідер для матросів, зразок для підлеглих, помічник офіцерів. Навченість старшин – важливий фактор ефективності екіпажу.

Разом переможемо! Все буде Україна!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси