Спільна операція «Координаційні пункти»: на українському кордоні працюють експерти Frontex з 7 країн ЄС

НАЗАД
15 травня 2021 10:54

У третю суботу травня в Україні відзначають День Європи. До речі, Держприкордонслужба євроінтегрована значно більше, ніж дехто думає.

Прикордонників з країн Євросоюзу сьогодні можна зустріти не лише на західних ділянках українського кордону, а й на кордоні з Білоруссю, Молдовою та Росією, а також в міжнародних аеропортах нашої країни.

Сьогодні в пунктах пропуску для автомобільного та повітряного сполучення на державному кордоні України в рамках спільної операції «Координаційні пункти» працюють експерти Frontex з Іспанії, Німеччини, Литви, Румунії, Польщі, Чехії, Франції.

Наприклад, фахівця з прапором ЄС на однострої можна зустріти у пункті пропуску «Нові Яриловичі», що у Чернігівській області. Француз Jean Michel Marcon (на фото) працюватиме на українсько-білоруському кордоні до кінця цього року.

Jean Michel – діючий співробітник Агенції FRONTEX (Європейське агентство з охорони зовнішніх кордонів країн-членів Європейського Союзу) з 20-річним досвідом роботи у прикордонній поліції Франції. Щоденно експерт залучається до проведення контролю другої лінії, операцій, спрямованих на протидію нелегальній міграції, виявлення викраденого транспорту та порушників з проблемними документами.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси