Службові відрядження за кордон представників органів державної влади, державних органів та органів місцевого самоврядування – зміни до ПКМУ №57

НАЗАД
28 сiчня 2023 13:57

Зміни передбачають, що виїзд за кордон народних депутатів та депутатів місцевих рад, суддів, прокурорів, державних службовців, заброньованих за відповідними органами працівників та інших категорій осіб, може здійснюватись виключно у службове відрядження.

Кабінет Міністрів України, на виконання рішення Рада національної безпеки і оборони України від 23.01.2023, введеним в дію Указом Президента України від 23.01.2023 № 27/2023 постановою № 69 від 27.01.2023, вніс зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України, затверджених постановою від 27 січня 1995 р. № 57.

Зміни передбачають, що виїзд за кордон народних депутатів та депутатів місцевих рад, суддів, прокурорів, державних службовців, заброньованих за відповідними органами працівників та інших категорій осіб, може здійснюватись виключно у службове відрядження.

Урядом передбачено низку винятків із загального правила, коли такий виїзд здійснюється:

у виняткових випадках жінки та/або чоловіка, який є одиноким батьком, з числа зазначених у цьому пункті осіб, які мають дитину/дітей віком до 18 років (включно), з метою відвідування таких дітей, які перебувають за межами України, або для супроводження таких дітей для виїзду за межі України;

для лікування за кордоном – за наявності документів, які дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну, та листа Міністра охорони здоров’я про погоджений з іноземною стороною перелік осіб, яких заклади охорони здоров’я іноземних держав можуть прийняти на лікування за кордоном. У такому випадку виїзд дозволяється у супроводі одного з членів сім’ї першого ступеня споріднення;

на підставі окремого рішення Голови Державної прикордонної служби України, у разі якщо за кордоном помер один із членів сім’ї особи першого або другого ступеня споріднення.

Також Постановою № 69 врегульовано порядок виїзду військовослужбовців через державний кордон, який здійснюється на підставі прийнятих Міністром оборони, керівником іншого утвореного відповідно до закону військового формування, керівником правоохоронного органу спеціального призначення, керівником розвідувального органу рішень щодо виконання завдань у сфері безпеки і оборони.

Крім того, Кабінет Міністрів України визначив керівникам відповідних організацій в триденний термін надати списки осіб,  яких стосуються зміни до Постанови.

З повним переліком змін можна ознайомитися за посиланням.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси