Скупчення автотранспорту на адміністративному кордоні з Кримом продовжує суттєво зростати

НАЗАД
19 грудня 2014 14:50

У пунктах контролю в’їзду / виїзду на адміністративній межі з тимчасово окупованою АР Крим на виїзд щодень збільшуються затори вантажних автомобілів.

У пунктах контролю в’їзду / виїзду на адміністративній межі з тимчасово окупованою АР Крим на виїзд щодень збільшуються затори вантажних автомобілів.

Як уже повідомлялося, позаминулої доби їх кількість на усіх пунктах контролю в сумі сягала понад тисячу вантажівок. Учора скупчення вантажного транспорту, який прямує із материкової частини України, збільшилося ще. У пунктах контролю «Каланчак», «Чаплинка», «Чонгар» накопичення вантажівок сягнуло понад 400 одиниць у кожному з пунктів.

Основною причиною цих черг є те, що, нібито, з 1 січня російська Сторона планує запровадження декларування усіх без винятку товарів, які прямують з материкової України. Також скупченню автотранспорту традиційно сприяють і новорічні свята.

Державна прикордонна служба України робить усе можливе, щоб розвантажити цей напрямок. Наразі на усіх пунктах контролю збільшено кількість прикордонних нарядів, а там, де це можливо, створюються додаткові робочі місця для оформлення автотранспорту.

Ускладнення руху спричиняє й повільне оформлення транспортних засобів російською стороною, яка прискіпливо оглядає вміст автомобілів. В  середньому на огляд та оформлення документів однієї вантажівки росіяни витрачають не менше однієї години.

Ватажівки ж, які прямують з Криму, співробітники Держприкордослужби України та працівники митниці оформляють ритмічно та без затримки, тому черги на материкову частину України взагалі відсутні.   

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси