Систему інтегрованого управління кордонами обговорили на міжнародному рівні

НАЗАД
23 травня 2013 09:18

21 травня у Національній академії Державної прикордонної служби України ім. Богдана Хмельницького (м. Хмельницький) відбулася Міжнародна науково-практична

 

21 травня у Національній академії Державної прикордонної служби України ім. Богдана Хмельницького (м. Хмельницький) відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Інтегроване управління кордонами. Теорія і практика».

У заході взяли участь представники Європейських структур (FRONTEX, ОБСЄ, ICMPD), Міжнародної організації з міграції, Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, а також органів державної влади України, прикордонних відомств країн-членів ЄС та суміжних держав, науковці науково-дослідних установ, науково-педагогічний персонал вищих навчальних закладів України.

Головна мета форуму – обговорення інтегрованої системи охорони державного кордону, координація діяльності суб’єктів інтегрованого управління кордонами, апробація результатів наукових досліджень та обмін науковою інформацією з актуальних питань інтегрованого управління кордонами.

Відкрив конференцію Голова Державної прикордонної служби України генерал армії України Микола Литвин. Також з вітальними промовами до учасників конференції звернулися Глава Місії ЄС з надання допомоги в питаннях кордону в Україні та Республіці Молдова Удо Буркхолдер та керівник сектора Представництва Європейського Союзу в Україні Філіпп Борі.

Учасники конференції взяли участь у презентації навчально-матеріальної бази Національної академії та виставки технічних досягнень Державної прикордонної служби України, а також у складі робочих груп розглянули реальні проблеми у сфері охорони кордону. 

Під час свого виступу Микола Литвин наголосив, що науковий персонал Державної прикордонної служби України досяг високих результатів із підготовки персоналу прикордонного відомства шляхом створення чіткої системи мультиплікації в рамках реалізації проекту міжнародної технічної допомоги «Вдосконалення інтегрованого підходу до професійної підготовки в Держприкордонслужбі відповідно до стандартів ЄС».

Окрім того, Голова Державної прикордонної служби України генерал армії України Микола Литвин відкрив у Національній академії Алею прикордонної Слави, яка присвячена пам’яті воїнам-прикордонникам усіх поколінь. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси