Сирієць та узбек намагалися перетнути кордон з фальшивими документами

НАЗАД
06 лютого 2014 10:50

Учора в аеропорту Харкова співробітники Держприкордонслужби виявили в одного із пасажирів, які відлітали до Відня, підроблений документ. Чоловік надав для перевірки паспорт громадянина Швейцарії. Проте під

Учора в аеропорту Харкова співробітники Держприкордонслужби виявили в одного із пасажирів, які відлітали до Відня, підроблений документ.

Чоловік надав для перевірки паспорт громадянина Швейцарії. Проте підробку вартові кордону виявили відразу, так як в ньому були відсутні елементи захисту. Чоловік згодом повідомив, що насправді є 32-річним сирійцем і прямував до країн Євросоюзу для отримання там статусу біженця. Сирієць також розповів, що фальшивий документ йому виготовив у Греції невідомий за винагороду. Крім того в аеропорту було затримано громадянина Йорданії, який надавав допомогу при придбанні білетів на рейс та супроводжував затриманого. Наразі йорданця для з’ясування обставин передано співробітникам СБУ,  а громадянина Сирії – до МВС.

Також учора вдень у пункті пропуску «Козача Лопань» прикордонники Харківського загону затримали громадянина Узбекистану. Чоловік прибув поїздом «Санкт-Петербург – Сімферополь» та мав підроблені відмітки Держприкордонслужби України.

Загалом протягом минулого року співробітники Держприкордонслужби виявили майже 1480 осіб з підробленими відмітками прикордонного відомства. Крім того у 2013 році правоохоронці вилучили  більше 14,7 тисяч недійсних документів, 430 – підроблених та 142 чужих.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси