Сильніший за броню!

НАЗАД
25 листопада 2022 16:23

Олег Райченко народився на Донеччині.

Ріс та розвивався як творча особистість та чудова доброзичлива людина. Закінчив художню школу, згодом отримав спеціальність дизайнера. Все життя займався створенням виробів з натуральної деревини.

Як справжній патріот України та рідного краю, Олег 25 лютого пішов до військкомату, щоб стати на захист Батьківщини. Склалося так, що чоловік опинився у лавах прикордонного загону, підрозділи якого вже кілька років виконують бойові завдання на Донеччині.

Спочатку військовий у складі зведеного підрозділу прикордонників здійснював охорону одного з надважливих стратегічних об’єктів. Згодом вибув у підрозділ, який діяв на Донецькому напрямку.

У цей період прикордонники все частіше вступали у вуличні бої з ворогом у населених пунктах.  8 травня Олег був у складі групи, яка вела оборону проти переважаючих сил окупантів, що наступала на Мар’їнку. Не дивлячись на переважаючі сили російської армії, яка була посилена бронетанковою технікою, українські захисники героїчно тримали оборону та нищили окупантів. Олег не зважаючи на ризики, сміливо обрав собі позицію, аби прикрити вогнем побратимів. Прикордонники разом з військовослужбовцями Сил оборони тримались до останнього. Однак, на жаль,  в ході героїчного довготривалого бою Олег Райченко загинув від ворожих куль.

Наказом Голови Державної прикордонної служби молодшому сержанту Олегу Райченку присвоєно чергове військове звання сержант, посмертно.

За особисту мужність і самовіддані дії, проявлені під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України сержант Олег Райченко представлений до державної нагороди.

Вічна пам’ять та слава Герою!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси