Щодо обстановки на державному кордоні

НАЗАД
17 вересня 2014 16:55

Обстановка на державному кордоні залишається напруженою

Прикордонні підрозділи продовжують здійснювати охорону та захист державного кордону України в умовах складної та напруженої обстановки на українсько-російському кордоні, викликаної військовою агресією РФ проти України.

Обстановка характеризувалася подальшим порушенням бойовиками режиму припинення вогню, введеного з-за ініціативи Президента України; продовженням перегрупування ЗС РФ та НЗФ та нарощенням їх боєздатності.

Впродовж доби прикордонники відділу прикордонної служби «Красна Талівка» (Луганська область) тричі фіксували спрацювання мін, встановлених російськими терористами на ділянці відповідальності відділу поблизу кордону. В одному із випадків на міні підірвалася жителька одного із прикордонних сіл. Обставини вибухів ще у двох випадках з’ясовуються. Це може свідчити про активізацію «мінної» війни на даній ділянці та поновлення спроб з боку російських найманців відтіснити прикордонників від лінії кордону. Те, що в ході такої війни гине мирне населення – терористів не хвилює.

Активізувалася повітряна розвідка російською стороною з використанням БПЛА. Впродовж доби прикордонники у п’яти випадках фіксували факти ведення повітряної розвідки за допомогою малих літальних апаратів. Двічі БПЛА спостерігалися поблизу Маріуполя та тричі – на адміністративному кордоні з АР Крим. Польоти відбувалися на висоті від 1 до 2 км.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси