Сестра Люсія – благодійниця, телеведуча та письменниця, яка допомагає Україні

НАЗАД
06 серпня 2022 13:33

Вперше сестра Люсія Карам, монахиня Домініканського ордена, відвідала Україну в 2015 році.

Ще тоді, на початку війни, коли в Іспанію потягнулись наші перші біженці, які втікали від артобстрілів та бомбардувань Донеччини і Луганщини, вона приїхала аби побачити все на власні очі. Цей візит став вирішальним у подальшій роботі та у допомозі нашій країні.

Втім, для більшості з нас сестра Люсія стала більш відома останнім часом, коли в Україну, зокрема до збройних формувань, почали надходити колони машин швидкої медичної допомоги, вщерть завантажені медикаментами. Їх надання і доставка до України відбувається у рамках кампанії, яку реалізовують «Асоціація волонтерів CaixaBank», «Асоціація «Посланці миру» та Фонд монастиря Санта-Клара за безпосередньої участі керівниці цієї благодійної установи сестри Лусії. На сьогодні завдяки зусиллям майже 500 іспанських волонтерів до наших захисників надійшло більше 50 укомплектованих автівок. І на цьому благодійники зупинятись не збираються.

Говорячи про Люсію Карам, не можна не згадати про її здобутки. Окрім засновниці вищезгаданого фонду, вона ще й телеведуча та письменниця. Майже 30 років жінка проживає в каталонському монастирі Санта-Клара-де-Манреса та постійно допомагає усім нужденним людям. Під її керівництвом тут роздають безкоштовну їжу, утримують чисельні притулки, проводять освітні курси з програмами для дітей, що мають проблеми із навчанням, здійснюють медичну підтримку нужденних. Фонд усіляко допомагає бідним, мігрантам, безробітним, психічно хворим та звичайним людям, що потрапили у важкі життєві обставини.

За цю суспільно необхідну роботу в 2015-му році сестрі Лусії було присуджено премію «Каталонець року», що вручається за результатами народного голосування. А у 2018 році її було відзначено Хрестом Сант-Жорді – однією з найвищих нагород женералітету Каталонії.

До слова, завдяки своїм добрим справам, вона відома не тільки пересічним людям. Сестра є палкою вболівальницею футбольного клубу «Барселона», тому має величезну повагу і підтримку від фанатів клубу. І не лише фанатів. Подейкують, що навіть товаришує з Ліонелем Мессі.

Повертаючись до благодійної допомоги у важкий для України час, Люсія Карам впевнена, що й надалі буде у цьому сприяти, адже наразі залишаються нереалізовані плани. Один з них – залучити усе іспанське суспільство для допомоги нашій країні. Вона вважає це цілком можливим і здійсненним.

Під час нетривалої бесіди з цією світлою доброю жінкою з щирою посмішкою, вкотре переконуєшся, що дійсно на нашому боці добро, правда, увесь цивілізований світ.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси