Розвиток прикордонної авіації, як черговий крок удосконалення системи охорони кордону

НАЗАД
15 травня 2017 14:24

У Державній прикордонній службі України особлива увага приділяється питанню оснащення прикордонних підрозділів сучасною технікою, в тому числі оновлення парку авіаційної техніки.

У Державній прикордонній службі України особлива увага приділяється питанню оснащення прикордонних підрозділів сучасною технікою, в тому числі оновлення парку авіаційної техніки.

Створення сучасної авіаційної структури, здатної забезпечити всебічну авіаційну підтримку виконання завдань, покладених на прикордонне відомство, є край важливим, адже літаки та вертольоти радянських часів є застарілими.

На сьогодні прикордонна авіація вже активно використовує легкі патрульні літаки «Diamond», які застосовуються для повітряного моніторингу державного кордону, прикордонних контрольованих районів, висвітлення надводної обстановки у В(М)ЕЗ України, територіального моря та української частини вод Азовського моря. Однак досвід останніх років однозначно вимагає також широкого використання безпілотних авіаційних систем в охороні державного кордону для виконання більшого спектру завдань.

Варто зазначити, що наприкінці минулого року Держприкордонслужба отримала 6 безпілотних авіаційних комплексів, а це загалом 18 БПЛА. Отримана новітня техніка значно підвищить ефективність під час виконання завдань з охорони кордонів держави та лінії розмежування в межах Донецької та Луганської областей. Нині відбувається підготовка перших екіпажів безпілотних авіаційних комплексів, які вже пройшли теоретичний курс, а в даний час приступають до практичного використання авіаційних технічних засобів.

Окремо варто відмітити роль прикордонної авіації у забезпеченні збереження життя та здоров’я охоронців рубежу. У разі необхідності надання термінової медичної допомоги 4 вертольоти багатоцільового призначення використовуються й для аеромедичної евакуації тяжкохворих або поранених прикордонників.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси