Розгалужену мережу з викрадення та вивезення із України крадених коштовних автомобілів викрили співробітники Держприкордонслужби

НАЗАД
19 вересня 2016 12:00

Співробітники Держприкордонслужби продовжують системні заходи з викриття злочинних каналів протиправної діяльності на державному кордоні. Черговим результатом стала дискредитація розгалуженої злочинної мережі, в якій протиправні елементи займалися викраде

Співробітники Держприкордонслужби продовжують системні заходи з викриття злочинних каналів протиправної діяльності на державному кордоні. Черговим результатом стала дискредитація розгалуженої злочинної мережі, в якій протиправні елементи займалися викраденням коштовних автомобілів та вивезенням їх за межі України за підробленими документами. Аби встановити усю схему, оперативники прикордонних підрозділів відпрацьовували наявну інформацію впродовж тривалого часу.

Вже у ході практичної реалізації вчора оперативні співробітники Східного регіонального управління відомства в міжнародному пункті пропуску «Гоптівка» затримали автомобіль «TOYOTA HIGHLANDER». Під час перевірки документів, які для проходження контролю надав водій, було з’ясовано, що свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та доручення на право керування мають ознаки підробки. Прикордонники також встановили, що незаконну «транспортну» оборудку 28-річний українець мав здійснити у змові із іншим нашим співвітчизником, який слідував у якості пасажира. Викрадений транспортний засіб з використанням підроблених документів на право власності та керування чоловіки намагалися переправити до Грузії через територію РФ.

Окрім цього, під час огляду автівки та речей водія, прикордонники знайшли підроблені страховий поліс та свідоцтво про реєстрацію іншого транспортного засобу «LAND ROVER». Цей автомобіль, який знаходився у одному із українських міст, чоловік також планував найближчим часом вивезти до Росії з метою перепродажу.

У ході огляду гаражного кооперативу, вже спільно із представниками Національної поліції, спільна міжвідомча група  знайшла дороговартісну автівку з повним пакетом підроблених документів, а також підроблені державні реєстраційні номерні знаки.

В даний час правопорушників передано співробітникам Національної поліції.

Відмітимо, що загалом протягом останніх декількох місяців прикордонниками виявлено та припинено п’ять спроб переправлення до Грузії крадених коштовних автомобілів. Два з них внесено до бази даних Інтерполу з метою подальшого розшуку. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси