П’ять тисяч доларів за «липове» студентство

НАЗАД
21 липня 2022 11:34

У пункті пропуску «Солотвино», що на Закарпатті, прикордонники Мукачівського загону викрили чергову спробу незаконного перетину кордону.

Наш 27-річний співвітчизник із Запоріжжя, намагався потрапити до сусідньої Румунії. На паспортний контроль чоловік надав пакет документів про навчання у одному із вишів Республіки Польща.

Під час поглибленого вивчення наданих документів, прикордонники встановили, що вони містять ознаки підробки. У ході опитування «студент» розповів, що придбав пакет документів про навчання закордоном через соцмережу за 5000 доларів США.

За даним фактом прикордонники направили повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення за ч.4 ст. 358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів» та ст. 336 ККУ “Ухиляння від призову за мобілізацією”.

Загалом, тільки за останню добу прикордонники Мукачівського загону припинили 35 спроб незаконного перетину кордону. Дев’ятьох військовозобов’язаних чоловіків поза пунктами пропуску затримали прикордонні наряди відділів «Тячів» та «Ділове», ще 26 українців намагались перетнути кордон в пунктах пропуску за недійсними та підробленими документами.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси