Пропускні операції на Придністровському сегменті Республіки Молдова здійснюються у звичному режимі

НАЗАД
04 квiтня 2014 13:14

Упродовж останнього часу почастішали безпідставні заяви посадових осіб з Російської Федерації щодо, нібито, повної блокади невизнаної Придністровської Молдавської Республіки, у тому числі, українськими при

Упродовж останнього часу почастішали безпідставні заяви посадових осіб з Російської Федерації щодо, нібито, повної блокади невизнаної Придністровської Молдавської Республіки, у тому числі, українськими прикордонниками. Такі заяви містять відверто неправдиву інформацію та мають за мету дезінформувати населення, у першу чергу, Російської Федерації про події в Україні та в перспективі сприяти подальшій дестабілізації ситуації в південних регіонах нашої країні.

У свою чергу Державна прикордонна служба України повідомляє, що контроль громадян, транспортних засобів та вантажів на кордоні з Молдовою в межах ПМР здійснюється посилено, однак жодних перешкод чи обмежень в перетині кордону не запроваджувалося. Загалом у березні Держприкордонслужба відмічає зниження  на 30% пасажиропотоку та на 26% транспортних засобів на ділянці кордону з ПМР у порівнянні з березнем минулого року. Загалом кордон перетнуло майже 250 тисяч осіб та понад 70 тисяч транспортних засобів. Детальний аналіз громадянства осіб, які перетинали кордон з Молдовою на ділянці ПМР, дозволяє стверджувати, що зменшення пасажиропотоку відбулося переважно за рахунок громадян України. Протягом місяця на 34% менше наших співвітчизників прослідувало до ПМР та у зворотному напрямку, ніж у березні минулого року. Кількість громадян РФ зменшилася усього на 12%.

У той же час на даній ділянці за вказаний період відмовлено у пропуску 293 особам, що на 26% більше, ніж у березні 2013-го (232 особи). Основними причинами не пропусків були непідтверджена мета поїздки та відсутність достатнього фінансового забезпечення для перебування на території України.

Динаміка перетинання державного кордону вантажним транспортом та автобусами у березні також зменшилася на 23% та склала понад 11 тисяч вантажівок та 3,5 тисячі автобусів. Фактів затримання або непропуску транспортних засобів з вантажами для Придністровського регіону Республіки Молдова не було.

Таким чином, не має жодних фактів, які б підтверджували блокаду невизнаної ПМР та створення додаткових обмежень у перетині кордону для осіб, транспортних засобів та вантажів.    

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси