Прикордонники затримали турка та іракця, які хотіли незаконно потрапити до країн ЄС

НАЗАД
31 травня 2017 11:46

Учора в пункті пропуску «Шегині», що на кордоні з Польщею, прикордонники Мостиського загону не допустили незаконний перетин кордону громадянином Туреччини.

Учора в пункті пропуску «Шегині», що на кордоні з Польщею, прикордонники Мостиського загону не допустили незаконний перетин кордону громадянином Туреччини.

Під час прикордонного контролю на вихід з України увагу інспектора прикордонної служби привернув паспорт одного з подорожуючих. Чоловік подав на контроль паспорт громадянина Болгарії, однак ряд ознак свідчили про можливу підробку документа, тому прикордонники ініціювали його поглиблену перевірку. За результатом проведеної перевірки було встановлено, що документ повністю підроблений, а сам подорожуючий, зрозумівши, що його наміри викрито, зізнався що є громадянином Туреччини та показав справжні документи. Правоохоронці з’ясували, що громадянин, 1997 року народження, прибув до України законним шляхом. Підроблений документ придбав і отримав через знайомого з-за кордону, а в Європу прямував у пошуках роботи.

За спробу незаконного перетинання державного кордону України порушника затримали, рішення по справі прийматиме суд. Також прикордонники проінформували співробітників Нацполіції України про виявлення ознак кримінального правопорушення за статтею 358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів».

Крім того, в пункті пропуску «Одеса-авіа» під час оформлення пасажирів авіарейсу, які прямували до Австрії, прикордонники виявили та затримали громадянина Іраку. Як з`ясували прикордонники під час перевірки документів, чоловік  намагався потрапити до Європи за паспортом особи без громадянства Німеччини.

Правопорушника затримано до моменту встановлення особи, після чого буде притягнено до адміністративної відповідальності за спробу незаконного перетинання державного кордону України. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси