Прикордонники затримали двох браконьєрів, які незаконно наловили риби на суму понад 160 тисяч гривень

НАЗАД
12 грудня 2016 11:51

Прикордонники Бердянського загону затримали громадянина України, який займався незаконним виловом риби та наловив її на суму понад 100 тисяч гривень.

Прикордонники Бердянського загону затримали громадянина України, який займався незаконним виловом риби та наловив її на суму понад 100 тисяч гривень.

Інформацію про те, що в районі с. Стрілкове здійснюється незаконний промисел водних живих ресурсів заздалегідь отримали оперативні співробітники Азово-Чорноморського регіонального управління. Під час проведення перевірочних заходів прикордонники виявили громадянина, який якраз на маломірному плавзасобі пристав до берега. У ході встановлення обставин виявилось, що маломірним плавзасобом керував 51-річний житель м. Генічеська, а у самому човні охоронці виявили понад 3 тисячі рибин бичка та знаряддя для лову – близько півтисячі пасток, за допомогою яких і здійснювалось незаконне рибальство. Прибулі представники рибоохорони оцінили вилов у суму понад 100 тисяч гривень.

За даним фактом прикордонники направили повідомлення до Національної поліції про виявлення кримінального правопорушення за ч.1 ст. 249 КК України (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).

Ще одного браконьєра, який теж займався незаконним промислом затримали   на березі Березанського лиману прикордонники  відділу «Очаків» Херсонського загону. Затриманий громадянин України на моторному човні намагався перевезти у мішках понад 70 рибин річкової камбали. Виявлену рибу  прикордонники передали співробітникам рибоохорони. Сума збитків завданих державі склала близько  65 тисяч гривень.

За вихід в Березанський лиман поза причалом та об’єктом базування прикордонники притягнули  порушника до адміністративної відповідальності за статтею 202 КУпАП та направили повідомлення до Очаківського відділу поліції ГУНП про виявлення кримінального правопорушення за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.249 КК України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси