Прикордонники затримали чеченця неподалік кордону з Польщею, а узбека - біля кордону з Росією

НАЗАД
14 грудня 2016 11:59

Учора на Львівщині прикордонники Мостиського загону затримали громадянина Росії, який незаконно перетнув польсько-український кордон.

Учора на Львівщині прикордонники Мостиського загону затримали громадянина Росії, який незаконно перетнув польсько-український кордон.

Інформацію про можливе порушення державного кордону з Польщі в Україну прикордонники відділу «Смільниця» отримали від польських колег.  Група реагування знайшла місце незаконного перетину кордону та негайно розпочала переслідування по слідах невідомого. До пошуку порушника були залучені також і дільничні інспектори прикордонної служби. Вже за деякий  час один із інспекторів повідомив, що на околиці села, за кілометр від державного кордону, він затримав чоловіка без документів. У ході перевірки було з’ясовано, що затриманий 1986 року народження, при собі має дійсний дозвіл на тимчасове проживання в Німеччині, а сам він є громадянином РФ, чеченського походження. Чоловік розповів, що певний час він проживав у таборі для біженців, але вирішив нелегально повертатися додому, оскільки хотів допомогти дістатися до країн ЄС ще і своїй дружині.

Громадянина затримано в адміністративному порядку. В подальшому його буде передано польській стороні в рамках виконання Угоди про реадмісію.

Ще одного порушника співробітники Держприкордонслужби затримали на Харківщині. Група реагування від відділу «Плетенівка» затримала його відразу, щойно спрацював сигналізаційний пристрій. Порушником, який пробирався ввечері поза пунктом пропуску до Росії, виявився громадянин Узбекистану. За спробу незаконного перетину державного кордону на узбека складено адмінпротокол, справу передано до суду.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси