(ВІДЕО)Прикордонники затримали 6 громадян Сирії та організатора їх незаконної мандрівки

НАЗАД
02 грудня 2016 10:30

У ході спільних оперативно-розшукових заходів, проведених підрозділами Західного та Південного регіональних управлінь Держприкордонслужби і представниками ВБЗПТЛ ГУ Нацполіції у Львівській області, на Львівщині було затримано групу нелегалів із Сирії та

У ході спільних оперативно-розшукових заходів, проведених підрозділами Західного та Південного регіональних управлінь Держприкордонслужби і представниками ВБЗПТЛ ГУ  Нацполіції у Львівській області,  на Львівщині було затримано групу нелегалів із Сирії та одного з організаторів їх незаконної подорожі через кордон.

Так як про можливе переміщення через державний кордон групи нелегальних мігрантів прикордонники отримали завчасну оперативну інформацію, то ймовірний напрямок їх «мандрівки» було посилено додатковими прикордонними нарядами.

 Близько опівночі прикордонники відділу «Краковець» виявили 6 осіб – чоловіка, жінку та четверо їхніх дітей. Групу незаконних мігрантів, які вночі пішки намагались дістатись до сусідньої Польщі, незважаючи на снігопад та холодну погоду, затримали поза пунктами пропуску за 200 метрів від кордону. Порушниками виявилась сім’я із Сирії, наймолодшій дитині виповнилося лише чотири роки. Громадян негайно доправили у прикордонний підрозділ, так як діти, та й дорослі, вже  встигли добряче змерзнути. Для нічних подорожувальників прикордонники забезпечили обігрів, гарячу їжу та напої. Документів, що посвідчують особу у затриманих не було.

Також в ході подальших оперативних заходів у м. Львові правоохоронцями був затриманий організатор їх незаконної подорожі, який незважаючи на погодні умови заради наживи готовий був знехтувати життями сирійців.

По даному випадку складено матеріали справи про адміністративне порушення за ч.2 статті 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».  

Наразі проводяться слідчі дії щодо інших учасників злочинного угруповання, які можуть бути причетними до незаконного переміщення нелегалів через кордон. 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси