Прикордонники затримали 4 нелегалів, які у засніжену пору штурмували кордон з Польщею

НАЗАД
05 сiчня 2017 11:34

Родину нелегальних мігрантів із Сирії та громадянина Туреччини затримали прикордонники відділу «Шегині» Мостиського загону біля українсько-польському кордоні.

Родину нелегальних мігрантів із Сирії та громадянина Туреччини затримали прикордонники відділу «Шегині» Мостиського загону біля українсько-польському кордоні.

Сьогодні вранці дільничний інспектор прикордонної служби спільно  з представником місцевого громадського формування з охорони кордону затримали трьох громадяни Сирії – чоловіка, дружину та їхнього повнолітнього сина. Крім того, поряд з місцем виявлення правопорушників за декілька хвилин випробовував долю ще й громадянин Туреччини. Охоронці кордону піймали чоловіка в той момент, коли він перелазив загороджувальний паркан на кордоні. Усі затримані вочевидь розраховували у заметіль, не залишаючи слідів на снігу, обійти пункт пропуску та дістатись сусідньої Польщі. Також продовжуються оперативні заходи щодо встановлення осіб, можливо причетних до організації їх спільного переправлення через кордон. Наразі громадян затримано в адміністративному порядку з метою встановлення особи та подальшого притягнення до відповідальності за спробу порушення державного кордону України.

Ще одного подорожувальника прикордонники відділу «Рава-Руська» Львівського загону, за оперативною інформацією, затримали на відстані одного кілометра до кордону. Як згодом з’ясувалося, при собі порушник мав закордонний паспорт громадянина Алжиру. Також стало відомо, що певний час він проживав в Україні як студент столичного навчального закладу і мав дозвіл на тимчасове проживання в Україні. Хлопець зізнався, що шукав кращої долі в одній з країн Євросоюзу. На горе-студента також було складено протокол за статтею 204-1 КУпАП.

Рішення про притягнення до відповідальності порушників державного кордону в подальшому прийматиме суд.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси