Прикордонники взяли участь у навчанні стратегічного (оборонного) планування на основі спроможностей за зразком НАТО

НАЗАД
07 квiтня 2017 13:14

На запрошення Департаменту воєнної політики, стратегічного планування та міжнародного співробітництва Міністерства оборони України представники відділу стратегічного планування, аналізу та звітності управління аналізу ризиків Адміністрації Держприкордонсл

На запрошення Департаменту воєнної політики, стратегічного планування та міжнародного співробітництва Міністерства оборони України представники відділу стратегічного планування, аналізу та звітності управління аналізу ризиків Адміністрації Держприкордонслужби України взяли участь у навчальному курсі стратегічного (оборонного) планування на основі спроможностей, організованому за ініціативи Північноатлантичного альянсу.

Захід відбувся у період з 3 по 7 квітня ц.р. на базі  Національного університету оборони України імені Івана Черняховського і на ньому були присутні представники Генерального штабу,  всіх родів військ Збройних сил України, центральних органів виконавчої влади сектору безпеки, науковці.

Викладачі з Великої Британії та Канади розкрили загальні принципи стратегічного планування на основі спроможностей, перехід до якого міністерства і відомства сектору безпеки та оборони України мають здійснити до 2020 року.

Учасники курсу навчились інструментам стратегічного аналізу, методам відбору пріоритетних цілей, способам управління результатами та ефективністю із врахуванням ризиків, порядку розробки пакетів спроможностей. Отримані знання слухачі мали можливість закріпити під час виконання практичних завдань у групах.

У ході заходу відбувся також ряд брифінгів, зокрема представника підрозділу стратегічного планування НАТО Девіда Брауна щодо процесу оборонного планування Північноатлантичного альянсу та представника Бундесверу ФРН Анреаса Лайбнера щодо німецького підходу до стратегічного планування.

Крім цього, заступник директора Департаменту воєнної політики, стратегічного планування та міжнародного співробітництва МОУ полковник Олександр Буняк поінформував про основні цілі, які наразі стоять перед  оборонним сектором, зокрема це впровадження процесу оборонного планування відповідно до євроатлантичних принципів та підходів, створення інтегрованої системи управління ризиками як складової системи оборонного планування, впровадження планування розвитку спроможностей сил оборони, а також впровадження в бюджетну політику у сфері оборони євроатлантичних принципів та підходів щодо бюджетного планування.

По завершенню курсу всі учасники отримали відповідні сертифікати.

Варто нагадати, що це вже другий захід такого формату, а навчання пройшли вже близько 80 осіб. Наступний більш поглиблений курс за участю фахівців НАТО заплановано провести у червні цього року.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси