Прикордонники Волинського загону провели брифінг щодо ситуації на українсько-польському кордоні в межах ділянки відповідальності

НАЗАД
25 листопада 2022 14:58

300 документів з ознаками підробок, понад пів сотні кілограмів наркотиків, контрабандні товари на суму майже 50 мільйонів гривень виявили прикордонники у пунктах пропуску на Волині

Про ситуацію на українсько-польському кордоні та результати протидії протиправній діяльності в пунктах пропуску у межах Волинської області розповів старший офіцер відділу організації прикордонного контролю Роман Колачик.

Він зазначив, що в перші дні повномасштабного вторгнення навантаження на пункти пропуску «Ягодин» та «Устилуг» зросло у декілька разів. Така ситуація мала місце упродовж місяця. Співробітники Держприкордонслужби у взаємодії з польськими колегами вживали усіх можливих заходів задля забезпечення швидкого та безперебійного пропуску громадян через кордон. Зросли також і обсяги вантажних перевезень через західний кордон. Задля розвантаження пунктів пропуску було запроваджено пілотні проєкти.

Нині ж пасажиро та транспортний потік на цій ділянці знизився. Ситуативно перед пунктами пропуску «Ягодин» та «Устилуг» виникають черги з вантажних та легкових автомобілів. Останнім часом це пов’язано з перебоями в електропостачанні, що своєю чергою спричиняє збої у роботі електронних систем і баз даних контрольних служб у пунктах пропуску. Через це можливе тимчасове уповільнення або призупинення пропускних операцій. Тому прикордонники закликають громадян врахувати цю інформацію та з розумінням поставитися до тимчасових незручностей.

Поряд із забезпеченням безперебійного пропускних осіб, прикордонники Волинського загону ефективно протидіють протиправній діяльності у пунктах пропуску. Так, з початку року охоронці кордону виявили майже 300 документів з ознаками підробки, які в основному задля незаконного перетину держрубежу використовували чоловіки призовного віку, яким  під час дії правового режиму воєнного стану обмежено право виїзду з України.

За звітний період через кордон не пропущено з різних причин більш ніж 4700 осіб. Виявлено 162 одиниці зброї,  майже 400 штук боєприпасів, понад 53 кілограми наркотичних речовин.

У 70 випадках припинено переміщення контрабандних товарів на суму майже 50 мільйонів гривень. До адміністративної відповідальності притягнуто 560  осіб, накладено штрафів на суму понад мільйон гривень.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси