Прикордонники відмовилися за хабарі оформляти громадян Узбекистану у незаконний спосіб

НАЗАД
15 лютого 2017 09:04

Учора під час заходів прикордонного контролю співробітники прикордонного відомства виявили у двох випадках підроблені відмітки Держприкордонслужби про перетинання державного кордону України.

Учора під час заходів прикордонного контролю співробітники прикордонного відомства виявили у двох випадках підроблені відмітки Держприкордонслужби про перетинання державного кордону України.

Так, у міжнародному пункті пропуску «Одеса-аеропорт» скористатися фальшивими відмітками намагалася громадянка Узбекитстану, яка оформлялася на рейс «Одеса-Мінськ». Під час бесіди дана громадянка, з метою безперешкодного її оформлення на виїзд з України, здійснила спробу дачі неправомірної вигоди у розмірі 500 гривень прикордоннику Одеського загону, який виконував службові обов'язки. На таку пропозицію порушниця українського законодавства від охоронців кордону отримала категоричну відмову.

Також чергову спробу давання хабара прикордонники зафіксували та припинили учора на Сумщині. В пункті контролю «Конотоп» громадянин Узбекистану пропонував прикордоннику Сумського загону хабар під час здійснення прикордонного контролю пасажирів поїзда «Київ-Москва».

Охоронці кордону виявили в наданому громадянином паспортному документі дві підроблені відмітки Держприкордонслужби України про перетинання державного кордону України.

Під час з'ясування походження підроблених відміток іноземець запропонував прикордоннику неправомірну винагороду у сумі 900 гривень, на що отримав також відмову.

Наразі охоронці кордону вжили всіх необхідних заходів для припинення виявлених правопорушень, а самих правопорушників передали співробітникам поліції для прийняття відповідного правового рішення.

До Національної поліції направлені повідомлення про протиправні діяння, що містять ознаки кримінальних правопорушень, передбачених ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) та ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси