Прикордонники в пунктах пропуску виявили оригінальну мандрівницю, нігерійця з паспортом друга та кримінальну злочинницю

НАЗАД
15 квiтня 2019 12:05

Упродовж доби в двох аеропортах та в пункті пропуску «Тиса» охоронці кордону викрили іноземців з недійсними документами та злочинницю, яка три роки переховувалась за кордоном.

Громадянку Ірану, яка використовувала для подорожі два пакети документів, один з яких частково підроблений, виявили прикордонники Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ».

Так, жінка прибула рейсом зі Стамбулу та відповідно до наявного в неї квитка повинна була вибути до Єревану. Проте, іноземка почимчикувала на рейс до Стокгольма, де мала намір використати інший пакет документів. Так, разом із швецьким квитком мандрівниця пред’явила паспорт громадянина Великобританії. Саме в ньому прикордонники виявили часткову підробку, зокрема заміну інформаційної сторінки.

Під час бесіди з власницею підробки охоронці кордону встановили, що жінка придбала підробку в Стамбулі за 600 євро.

Крім того, в аеропорту Харкова під час перевірки документів прибулих пасажирів з Туреччини, прикордонники виявили громадянина Нігерії, який на паспортний контроль пред’явив документ, що йому не належить. Під час бесіди з іноземцем прикордонники Харківського загону з’ясували, що свій паспорт він нібито загубив, втім, аби все ж таки потрапити в Україну позичив документ у свого друга, також громадянина Нігерії.

А в пункті пропуску «Тиса» прикордонники затримали 67-річну громадянку України, яка перебувала в розшуку за підозрою у скоєнні кримінального злочину. Жінка їхала в Україну, як пасажирка автобуса. Під час перевірки її документів відбулося спрацювання відомчої бази даних, згідно з якою, нашу співвітчизницю розшукують за підозрою у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.191 КК України. Переховуючись від правоохоронних органів, жінка три роки перебувала за кордоном.

Наразі громадянку Ірану з витіюватим маршрутом слідування притягнуто до адмінвідповідальності та заборонено в’їзд на територію України терміном на три роки. Громадянина Нігерії відправлено додому зворотнім рейсом. А кримінальну злочинницю затримано та передано відповідним компетентним органам.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси