Прикордонники спільно з правоохоронцями виявили міжнародний канал торгівлі людьми

НАЗАД
08 вересня 2017 10:54

07 вересня представниками оперативно-розшукового управління Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України на пероні Одеського залізничного вокзалу затримано 26-річного громадянина.

07 вересня представниками оперативно-розшукового управління Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України спільно з працівниками ДБЗПТЛ та УБЗПТЛ ГУНП в Одеській області, слідчими слідчого управління ГУНП в Одеській області, під процесуальним керівництвом прокуратури Одеської області, на пероні Одеського залізничного вокзалу затримано 26-річного громадянина.

Затриманий підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми, або інша незаконна угода щодо людини) КК України. Вступивши у змову зі своїм 20-річним братом та іншою особою, яка мешкає на території Німеччина, він протягом року переконував жінок в отриманні великих коштів за умови надання ними сексуальних послуг за кордоном.

Зловмисники знали про відсутність у цих жінок постійного місця працевлаштування, наявність неповнолітніх дітей та тяжке матеріальне становище у зв’язку з переселенням із зони проведення антитерористичної операції. Увійшовши у довіру та використовуючи їхній уразливий стан, затриманий і його поплічники здійснили вербування та спробу переміщення через державний кордон України 3 громадянок України з метою їх подальшої сексуальної експлуатації на території Німеччини.

Під час вербування за жінок сплатили грошові кошти на отримання візових та проїзних документів для виїзду з території України до Німеччини через Республіку Польща. При цьому останніх попередили, що витрачені кошти вони повинні будуть відпрацювати, надаючи сексуальні послуги, тим самим втягнувши їх у боргову залежність.

На даний час фігуранту повідомлено про підозру. Він затриманий у порядку ст.208 КПК України. Тривають слідчі дії, направлені на встановлення та затримання інших причетних осіб.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси