Прикордонники провели зустріч з делегацією Космічного агентства Об’єднаних Арабських Еміратів

НАЗАД
18 травня 2017 11:12

В Адміністрації Державної прикордонної служби України відбулася зустріч з делегацією Космічного агентства Об’єднаних Арабських Еміратів. В Україну іноземні представники прибули в рамках співпраці з Державним космічним агентством України та обговорення вик

В Адміністрації Державної прикордонної служби України відбулася зустріч з делегацією Космічного агентства Об’єднаних Арабських Еміратів.

В Україну іноземні представники прибули в рамках співпраці з Державним космічним агентством України та обговорення використання космічної інформації в інтересах держави.

Перебуваючи в прикордонному відомстві делегація відвідала Головний центр управління службою Держприкордонслужби, який займається безперервним управлінням всіма силами і засобами, які знаходяться на службі, та цілодобово обробляє інформацію в інтересах охорони державного кордону.

У ході презентації роботи Центру іноземцям продемонстрували особливості його діяльності, серед яких 4 рівні інформаційної взаємодії (міжнародний, міждержавний, державний та прикордонний), що імплементовані в діяльність прикордонного відомства в рамках системи інтегрованого управління кордонами.

Під час зустрічі також зазначалося, що Держприкордонслужба з 2015 року почала активно співпрацювати з Державним космічним агентством України. Зокрема, отримані супутникові дані при врахуванні в організації охорони державного кордону дозволяють цілеспрямовано планувати роботу прикордонної авіації, морської охорони, контролювати віддалені та важкодоступні для контролю райони, своєчасно корегувати охорону державного кордону тощо.

У ході спілкування прикордонники з представниками Космічного агентства Об’єднаних Арабських Еміратів обговорили перспективні напрями співробітництва та можливу співпрацю у сфері використання відкритої космічної інформації.

Відмітимо, що на даний час Державна прикордонна служба активно здійснює моніторинг державного кордону з використанням новітніх технічних можливостей. Так, пункти пропуску та контрольні пункти вїзду-виїзду обладнані системами відеоспостереження, для контролю надводної обстановки використовується відомча система, яка дозволяє вести безперервне спостереження за плавзасобами і забезпечує їх автоматичну ідентифікацію. За супутниковими даними виявляються надводні цілі групи ризику. Крім того, польоти прикордонної авіації контролюються за допомогою автоматизованої системи авіаційного забезпечення. На окремих ділянках кордону розгорнуто систему оптико-електронного спостереження, яка функціонує одночасно в радіолокаційному, тепловізійному і відеорежимах.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси