(ВІДЕО)Прикордонники провели випробування нового модернізованого катера типу УМС-1000

НАЗАД
19 серпня 2016 09:17

Новий модернізований швидкісний патрульний катер типу УМС-1000, який призначений для несення служби на морі, річках та озерах, спустили нещодавно на воду.

Новий модернізований швидкісний патрульний катер типу  УМС-1000, який призначений для несення служби на морі, річках та озерах, спустили нещодавно на воду.

Він дещо відрізняється від катерів цього ж проекту, збудованих для Морської охорони Держприкордонслужби протягом 2011-2014 років, і є їх новою модифікацією. Зокрема, катер, на відміну від раніше придбаних плавзасобів, має інші обводи корпусу, більшу довжину (загалом 12 метрів). Для швидкості катера застосовано 2 сучасних водометних пристрої, що дозволяє розширити район застосування катера на ділянках з меншими глибинами. В якості головних двигунів використано більш потужні суднові дизелі, що дозволяє досягти швидкості до 38 вузлів. Також катер устатковано сучасним навігаційним обладнанням та засобами зв’язку. Морехідні якості катера забезпечують його рух без обмежень при штормі до трьох балів, автономність по запасах питної води та провізії – до двох діб.

Перший вихід катера показав, що закладені при проектуванні та будівництві тактико-технічні характеристики досягнуто. Зараз здійснюються кінцеві налаштування обладнання за результатами ходових випробувань. Процес випробувань та прийому катера триватиме до кінця місяця, після чого його буде прийнято до складу Морської охорони ДПСУ.

- З кожним днем ми підвищуємо вимоги до конструкторів  катеру, нині перевірено заявлені характеристики та проводиться його дообладнання. Особливістю цього катера є те, що на ньому встановлені водометні двигуни, які значно підвищують його швидкість, - говорить начальник управління організації Морської охорони Департаменту охорони державного кордону Владислав Смірнов.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси