Прикордонники продовжують вживати необхідні заходи під час зимового туристичного сезону

НАЗАД
04 сiчня 2017 11:15

У період зимових свят на кордоні фіксується суттєве збільшення пасажиропотоку в пунктах пропуску, особливо на українсько-польській ділянці.

У період зимових свят на кордоні фіксується суттєве збільшення пасажиропотоку в пунктах пропуску, особливо на українсько-польській ділянці.

Для створення комфортних умов подорожуючим та мінімізації можливих незручностей під час перетину кордону в період Новорічних та Різдвяних свят співробітники Держприкрдонслужби завчасно розпочали вживати необхідні заходи. Зокрема, посилено склади змін прикордонних нарядів, передбачені додаткові робочі місця та смуги руху для автомобілів подорожуючих, використовується завчасне інформування про організовані туристичні групи тощо.

Окрім цього, прикордонники застосовують нестандартні підходи до мінімізації накопичень автомобілів на кордоні. Так, з 22 грудня минулого року, розпочато проведення експерименту перед пунктом пропуску «Краковець», що на кордоні з Польщею. Він триває й нині. В рамках цього експерименту розмежовано транспортний потік та створені комфортні умови для перетину кордону громадянами з туристичною метою. Для скеровування автомобілів та проведення роз'яснювальної роботи в місці розділення смуг руху організовано спільне чергування прикордонників та патрульної поліції.

Запроваджений експеримент досить сильно зацікавив громадян. На даному напрямку спостерігається значне збільшення пасажиро-транспортного потоку. Так, лише за минулу добу в пункті пропуску оформлено майже 2 тисячі транспортних засобів, при пропускній спроможності інфраструктури в 1 тисячу. Для пропуску такої кількості автівок прикордонники спільно з взаємодіючими органами вживають всіх належних заходів. В той же час протягом доби транспортний потік залишається досить динамічним, для прикладу, станом на сьогоднішній ранок перед даним пунктом пропуску знаходилося 120 автівок, а ще ввечері їх кількість сягала понад 250.  

Такий наплив прогнозований та пов'язаний в першу чергу зі святковими днями. Саме тому Держприкордонслужба звертається до громадян з розумінням ставитися до цього та бути організованими.

З метою ефективного планування своїх поїздок через кордон, прикордонне відомство радить громадянам врахувати інформацію про накопичення автомобілів, а для обрання оптимального маршруту руху користуватися онлайн-сервісом на офіційному сайті Держприкордонслужби України для перегляду ситуації на основних пунктах пропуску за посиланням http://dpsu.gov.ua/ua/border/ .

Крім того, отримати інформацію про кількість автомобілів в пунктах пропуску на західній ділянці кордону можна на сторінці Західного регіонального управління у мережі Фейсбук https://www.facebook.com/zahidnuy.kordon/?fref=ts . Інформація оновлюється постійно.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси