Прикордонники першими побачили ще один допрем’єрний показ патріотичного фільму

НАЗАД
03 грудня 2020 16:26

1 грудня цього року прикордонники долучилися до перегляду допрем’єрного показу фільму режисера Зази Буадзе «Мати Апостолів», який засновано на реальних подіях початку російсько-української війни.

Стрічка «Мати Апостолів» є не звичайним фільмом – це, перш за все, уклін матерям, діти яких загинули, захищаючи Батьківщину на сході України, родинам, які продовжують очікувати на повернення воїнів, котрі перебувають у полоні та зникли безвісти. Прикордонники залишилися вражені від переглянутого та від майстерної гри головних акторів – Наталії Половинки, Олександра Пожарського та Богдана Бенюка.

«На мене фільм справив сильне враження. Чесно кажу, я вже й забув, коли переживав при перегляді фільму щось подібне. В той момент і не помітив, як мене охопили спогади, які повернули мене у 2014 рік у м. Маріуполь, де в той час проходив службу. Настільки реалістично відображена війна. Стрічка вражає своєю глибиною. Актори змогли передати трагізм непростої долі матері, яка долає величезні бар'єри, але досягає своєї мети. Рекомендую переглянути стрічку»,- говорить прикордонник Валентин Мартинчик.

Інший присутній на заході охоронець кордону Олег Мусієнко також висловив своє враження про фільм та зауважив: «Не очікував, що фільм буде настільки цікавим. Дивовижно спостерігати за неоднорідністю людей, які творять нову українську історію, за їх долями. Головна героїня фільму змогла розкрити глибинний біль душі матері, яка заради порятунку свого сина може подолати будь-що».

«Це однозначно патріотичне кіно з глибоким трагізмом, - розповідає після перегляду ще один прикордонник Ігор Тимощук. -  Мені сподобалась гра акторів. Стрічка розкриває реалії сьогодення, вона торкає глибини душі. Війна змінює людські долі. Головна героїня поїхала за своїм сином у непросту подорож, але материнське серце спроможне не тільки витримати ворожу ненависть і погрози, але і врятувати навіть пропащі душі ворогів».

Цей фільм є дотичним і до прикордонників, адже сьогодні невідомим залишається місце перебування п’яти прикордонників, які зникли безвісти у серпні 2014 року в ході бойових дій в районі населених пунктів Дякове Луганської області та Дмитрівка – Маринівка Донецької області.

Державна прикордонна служба України має надію на їх повернення та у взаємодії з іншими правоохоронними органами та громадськістю продовжує проведення пошуку солдата МЕЛЕШКА Сергія Михайловича, солдата  САВЧЕНКА  Олександра Васильовича, старшого солдата УШКАЛОВА Дмитра Олександровича, солдата ОВЧАРИКА Олександра Миколайовича та молодшого сержанта ТОПАЛА Олександра Сидоровича.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси