Прикордонницю Еліну Мединіну нагороджено Премією «Woman 2022»

НАЗАД
10 лютого 2023 12:12

Днями у Києві пройшов міжнародний жіночий форум «Business Woman 2023» на тему: «Роль жінок під час війни».

На Форумі відбулося нагородження жінок-лідерок Премією «Woman 2022» за версією міжнародного глянцевого журналу «Business Woman». У категорії «Захисниці України на фронті» премією нагороджено прикордонницю Еліну Мединіну.

Еліна проходила службу в Донецькому прикордонному загоні на посаді начальника служби охорони здоров’я. З початком повномасштабного воєнного вторгнення рф в Україну медикиня-прикордонниця виконувала завдання в Маріуполі, який оточив ворог. Згодом Еліна разом з побратимами та посестрами опинилася на території заводу «Азовсталь», де разом з іншими військовими медиками у складних воєнно-польових умовах надавала необхідну та невідкладну медичну допомогу пораненим військовослужбовцям та цивільним особам.

На долю Еліни, на жаль, випало ще одне надскладне випробування – російський полон, де прикордонниця під моральним, психологічним та фізичним тиском провела майже 5 місяців.

За проявлену мужність, сміливість та професіоналізм під час бойових дій Еліну Мединіну нагороджено орденом «За мужність» III ступеня та орденом «Княгині Ольги» III ступеня.

Під час Форуму уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець зазначив, що на захисті України зараз стоять 60 тис. жінок, 5 тис. беруть участь у бойових діях. Омбудсман наголосив, що в складових Сил оборони України частка жінок вища, ніж у країнах Північноатлантичного Альянсу.

- Стандарт НАТО ми виконали в першу чергу через жінок, які, в більшій кількості, ніж ми очікували, підписали контракти, - зазначила народна депутатка України Марія Мезенцева.- Нас всіх об’єднує не тільки бажання, але і велика віра у Перемогу, - наголосила політикиня.

Організатором Форуму є міжнародний глянцевий журнал «Business Woman» за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси