Прикордонне відомство активно реалізовує заходи щодо боротьби з корупційними проявами

НАЗАД
16 травня 2017 11:32

На сьогодні Державна прикордонна служба України активно реалізовує державну антикорупційну політику та продовжує комплекс заходів з протидії корупції та зловживанням серед персоналу відомства.

На сьогодні Державна прикордонна служба України активно реалізовує державну антикорупційну політику та продовжує комплекс заходів з протидії корупції та зловживанням серед персоналу відомства.

Нині у Держприкордонслужбі триває акція «На шляху до доброчесності!», метою якої є закріплення сталих соціальних ініціатив та поведінкових платформ щодо свідомої відмови особового складу від корупційних проявів та доброчесної поведінки серед персоналу Держприкордонслужби.  Загалом в рамках акції, яка розпочалася з 31 березня,  прикордонники вже відмовилися від хабарів на загальну суму майже 40 тисяч гривень.

В той же час з початку 2017 року в прикордонному відомстві зафіксовано більше 420 відмов прикордонників від неправомірної вигоди.

Зокрема, учора до пунктів пропуску «Рені» та «Рава-Руська» прибули громадяни Грузії та Польщі. Під час проходження прикордонного контролю іноземці спробували дати прикордонникам окрім паспортних документів грошові кошти в розмірі 50 доларів США та 500 гривень. За неправомірну винагороду вони планували отримати сприяння в перетині державного кордону України.

Серед подорожуючих, які намагаються «вирішити питання» про безперешкодний пропуск та підкупити прикордонників є й ті, котрі прямують через лінію розмежування в районі проведення АТО. Спробу підкупу військовослужбовців Держприкордонслужби з боку двох громадян України було зафіксовано учора в КПВВ «Майорське» та «Мар’їнка». На свої пропозиції наші співвітчизники отримали від прикордонників категоричні відмови, після чого порушників передано представникам Національної поліції в Донецькій області.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси