Прикордонна авіація активно обстежує державний кордон

НАЗАД
04 квiтня 2014 13:16

Патрульна авіація Державної прикордонної служби України активно здійснює моніторинг державного кордону України. Лише вчора було обстежено близько 600 кілометрів українсько-російської та українсько-молдовсь

Патрульна авіація Державної прикордонної служби України активно здійснює моніторинг державного кордону України. Всього за період активізації заходів обстежено майже 12,5 тисяч км сухопутної ділянки державного кордону, 20 тисяч км² акваторії Азовського та територіального морів, понад 40 тисяч км² виключної (морської) економічної зони України. Під час моніторингу кордону прикордонною авіацією використовується допоміжна апаратура, яка дозволяє з високою точністю відслідковувати обстановку на місцевості.

Лише вчора було обстежено близько 600 кілометрів українсько-російської та українсько-молдовської ділянок. Забезпечено відстеження майже 6 тисяч км² територіального моря та виключної (морської) економічної зони України. Під час обльоту порушень сухопутної ділянки державного кордону екіпажі не виявили.  

Разом з тим відмічається певна активізація кораблів ЧФ РФ на морських ділянках. Так, у північно-західній частині Чорного моря відслідковувалися 3 кораблі Чорноморського флоту Росії та 3 судна забезпечення Державного акціонерного товариства «Чорноморнафтогаз». Кораблі «Чорноморнафтогазу» під прапорами РФ базуються поблизу морських стаціонарних платформ. Ще 2 кораблі Чорноморського флоту перебували у західній частині Азовського моря. Усі судна рухалися у нейтральних водах та на суттєвому віддаленні від зовнішньої межі територіального моря України.  

Державна прикордонна служба України відмічає, що останнім часом Росія значно посилила свою військову присутність у Чорному та Азовському морях. Кораблями і катерами Берегової охорони та флоту Росії проводяться активні маневри.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси