Президент України присвоїв звання Героя України прикордоннику Едуарду Атрашкевичу

НАЗАД
21 жовтня 2020 16:18

«Золоту Зірку» старшому прапорщику Володимир Зеленський вручив на урочистостях з нагоди 17-річчя з дня заснування прикордонної розвідки.

Голова Державної прикордонної служби України одним із перших привітав старшого прапорщика Атрашкевича з високою нагородою.

«Ми цінуємо героїзм та пожертву усіх побратимів, які загинули, захищаючи суверенітет та незалежність України. Проте серед чинних прикордонників, ветеранів служби чимало людей, які гідні називатися героями. Едуард Атрашкевич, без сумніву, один із них», - прокоментував цю неординарну подію Сергій Дейнеко.

Свою «Золоту Зірку» Едуард Атрашкевич заслужив і на полі бою, і в повсякденній службі.

У серпні 2014 року під час виконання бойового завдання на Луганщині його дії допомогли зупинити вторгнення російських диверсантів та бойової техніки.

Нині Атрашкевич Едуард Юрійович служить у Харківському прикордонному загоні, де демонструє високі показники. За його участі неодноразово затримували порушників, великі партії матеріальних цінностей, прихованих від прикордонно-митного контролю. Злочинці кілька разів намагалися залякати прикордонника погрозами… не на того натрапили.

Крім того, Едуард по теперішній час є активним учасником волонтерського руху. Він також був одним з ініціаторів відкриття меморіальної дошки загиблим прикордонникам на відділі прикордонної служби «Красна Талівка».

Варто наголосити, що до сьогодні високе званням Героя України було присвоєне Ігорю Момоту, Євгену Пікусу та В’ячеславу Семенову. Усім трьом прикордонникам, на жаль, посмертно.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси