Представники Програми EXBS США ознайомилися з облаштуванням кордону з Росією

НАЗАД
05 жовтня 2021 16:07

Під час візиту члени американської делегації побували на ділянках відділів прикордонної служби «Дергачі» та «Троїцьке», які здійснюють охорону кордону в Харківській та Луганській областях.

Сьогодні, 5 жовтня, Голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко ознайомив представників Програми з експортного контролю та безпеки кордонів (EXBS) США в Україні з облаштуванням українсько-російської ділянки кордону.

У ході роботи наголошувалося, що в умовах загрози національній безпеці України основою охорони кордону для вартових східного рубежу є проведення активних режимних і контрольних заходів з посиленням військової складової.

«Ми повинні забезпечити спостереження за кожним метром державного кордону з РФ та Білоруссю, тому що в будь-який момент ми можемо очікувати тут переправлення диверсійно-розвідувальних груп, нелегальних мігрантів тощо. Звісно, ніякі перешкоди не врятують Україну від повномасштабного вторгнення, проте комплекс стаціонарних інженерних споруд та систем відеоспостереження, якими на даний час обладнана ділянка кордону з РФ, забезпечить нам своєчасне виявлення такої загрози, надасть час підготуватися для відсічі та підходу сил ЗСУ», – зазначив Сергій Дейнеко.

Безпосередньо на державному кордоні начальник Східного регіонального управління відомства Валерій Вавринюк розповів делегатам про стан охорони державного кордону та зазначив про заходи, які вживаються для інженерно-технічного облаштування. Відмічалося, що в практику впроваджується модель комплексної охорони і захисту держрубежу, створення інтегрованої системи контролю за ділянками, базованої на «інтелектуальних» технічних засобах. Зокрема, прикордонники разом з інженерними спорудами оснащують кордон камерами відеоспостереження та засобами фіксації, за допомогою яких відбувається постійний моніторинг.

Американські партнери відмітили позитивну динаміку в розбудові прикордонної інфраструктури вздовж українсько-російської ділянки кордону.

Голова Держприкордонслужби висловив вдячність керівнику Програми EXBS США в Україні за допомогу та підтримку, яка приділяється прикордонному відомству. В свою чергу Метью Боулдін подякував за відкритість у спілкуванні та наголосив на подальшій допомозі у забезпеченні прикордонної безпеки України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси