Представники FRONTEX провели тренінг щодо повернення іноземців-правопорушників під супроводом до країн походження

НАЗАД
16 червня 2017 09:36

Протягом минулого тижня у Києві Європейською агенцією із прикордонної та берегової охорони FRONTEX в рамках співпраці з Адміністрацією Держприкордонслужби України проводився навчальний тренінг для окремих представників Держприкордонслужби та Державної міг

Протягом минулого тижня у Києві Європейською агенцією із прикордонної та берегової охорони FRONTEX в рамках співпраці з Адміністрацією Держприкордонслужби України проводився навчальний тренінг для окремих представників Держприкордонслужби та Державної міграційної служби України щодо повернення іноземців-правопорушників під супроводом до країн походження повітряним шляхом.

Під час зазначеного заходу інструкторами FRONTEX з Італії, Норвегії, Нідерландів та Німеччини доведено міжнародне законодавство, що регулює питання повернення іноземців, у т.ч. зосереджено увагу на питаннях дотримання прав людини під час здійснення таких процедур. 

Персонал, залучений до тренінгу, на практиці відпрацював питання щодо порядку організації супроводження затриманих іноземців, які порушили законодавство з прикордонних та міграційних питань і які підлягають примусовому видворенню за відповідним рішенням суду, але категорично відмовляються виконувати такі рішення.

Інструкторами FRONTEX передано досвід та показано безпосередньо на борту повітряного судна порядок дій призначеного ескорту (супроводу) під час проведення примусових заходів з повернення іноземців повітряним шляхом до країн походження.

За результатами тренінгу Європейською агенцією із прикордонної та берегової охорони FRONTEX вручено відповідні сертифікати персоналу Держприкордонслужби та ДМС, який залучався до занять, та запевнено, що у майбутньому вони будуть залучатися до спільних операцій FRONTEX із повернення іноземців з Європейських країн до країн їх громадянського походження. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси