Порушникам доведеться сплатити майже 140 тисяч гривень через спробу втекти від морських прикордонників

НАЗАД
09 вересня 2013 13:52

Вчора районний судом Севастополя розглянуто справу щодо відшкодування витрат Державній прикордонній службі України. Вона стосувалася задоволення вимог позову, пов’язаного з затриманням та конвоюв

Вчора районний судом Севастополя розглянуто справу щодо відшкодування витрат Державній прикордонній службі України. Вона стосувалася задоволення вимог позову, пов’язаного з затриманням та конвоюванням турецької шхуни «Чанак Чалик», яку було затримано 23 лютого цього року. Наразі порушникам доведеться сплатити 136 тисяч гривень.

Нагадаємо, що кораблем морської охорони «Миколаїв» у виключній (морській) економічній зоні України була затримана турецька рибопромислова шхуна «Чанак Чалик». Затримали судно за 50 миль від мису Тарханкут. На шхуні, яке мало порт приписки Стамбул, перебувало 7 чоловік суднокоманди, всі громадяни Туреччини. Також на борту прикордонники виявили дерев’яну тару для зберігання риби, 141 ємкість з-під сіток та 1,5 тони льоду. Затримання відбувалося в складних погодних умовах, адже шторм на морі сягав 4-5 балів. Також шхуна на запити ані російською, англійською чи турецькою мовами не відповідала. До того ж при підході прикордонного корабля вимкнула ходові вогні, знялася з дрейфу та почала рухатися в напрямку Туреччини, а екіпаж не відреагував на сигнальні ракети з вимоги зупинки. Під час огляду капітан шхуни не зміг надати суднові документи, оскільки вони взагалі були відсутні. Перебування ж у В(М)ЕЗ України він намагався пояснити складними штормовими умовами та поломкою наявних технічних засобів для встановлення місця розташування (GPS). Проте прикордонники з'ясували, що дана шхуна вже затримувалася прикордонниками Румунії та проявляла непокору в ході затримання.

Сама ж шхуна в даний час конфіскована в дохід держави, як знаряддя протиправної діяльності. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси