Під час порушення державного кордону на Луганщині відбувся бій, одного із бойовиків тяжко поранено

НАЗАД
27 травня 2014 12:55

О 3.40 колона автомобілів перетнула державний кордон з Росії в Україну, де її вогнем зустрів прикордонний наряд. Зав’язався бій. 

Виходячи з аналізу ризиків щодо можливого переміщення з території РФ зброї та озброєних бойовиків, посилений прикордонний наряд відділу прикордонної служби «Бірюкове» Луганського загону прикривав державний кордон на напрямку українського населеного пункту Астахове та російського Новопрохорівка.

Близько 3.30 27 травня прикордонники помітили колону у складі кількох вантажівок, легковиків та мікроавтобусів, що рухалася з боку Росії у бік державного кордону України. О 3.40 колона перетнула державний кордон, де її вогнем зустрів прикордонний наряд. Зав’язався бій. Порушники, залишивши групу прикриття, частково прорвалися в Україну у напрямку Антрациту. У результаті бойових дій прикордонниками пошкоджено та захоплено один мікроавтобус і два легкових автомобілі, одного бойовика важко поранено. Затримані автомобілі виявилися заповнені автоматами Калашникова, РПГ та вибухівкою.

Як вже повідомляла Держприкордонслужба, навпроти ділянки відповідальності відділу прикордонної служби «Дмитрівка» (Донецька область), на відстані до 10 км з російського боку зосереджено до 40 «КамАЗів» з озброєними людьми, які перебувають в готовності перетнути державний кордон України. Ймовірно, частина цих автомобілів і перетнула державний кордон України на ділянці Луганського прикордонного загону.

Державною прикордонною службою України проінформовано прикордонну службу ФСБ РФ щодо негайного вжиття заходів та припинення незаконного перетину кордону з боку Росії.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси