Перший заступник Голови Держприкордонслужби зустрівся з новопризначеним керівником Місії ЄС EUBAM

НАЗАД
09 квiтня 2014 16:29

В Адміністрації Держприкордонслужби України перший заступник Голови Державної прикордонної служби України Павло Шишолін зустрівся  з новопризначеним Головою Місії ЄС EUBAM Франческо Басталі.

Сьогодні в Адміністрації Держприкордонслужби України перший заступник Голови Державної прикордонної служби України Павло Шишолін зустрівся  з новопризначеним Головою Місії ЄС EUBAM Франческо Басталі.

На початку зустрічі Павло Шишолін зазначив, що між Державною прикордонною службою України та Місією ЄС з прикордонної допомоги України та Молдові склалися давні та партнерські стосунки, які дозволяють ефективно вирішувати питання із вдосконалення служби  та вирішення проблем, що виникають на українсько-молдовському кордоні.

Перший заступник керівника служби наголосив на відкритості діяльності Державної прикордонної служби України як для представників EUBAM, так і для представників інших моніторингових місій, ОБСЄ та міжнародних організацій. Він висловив сподівання на продовження спільних операцій правоохоронних органів України та Молдови із залученням експертів країн ЄС.

Павло Шишолін зауважив, що новий керівник Місії EUBAM пан Франческо Басталі розпочинає свою роботу в складній зовнішньо- та внутрішньополітичній ситуації, що склалася в Україні. В умовах анексії Російською Федерацією Автономної Республіки Крим виникло ускладнення й на придністровському сегменті українсько-молдовського кордону. Адже деякі політичні сили побачили можливість приєднання Придністров’я до Росії за кримським сценарієм. Зафіксовано активізацію миротворчого контингенту Росії в Придністров’ї і активізацію проросійських рухів. Саме тому з метою недопущення ускладнення обстановки на цій ділянці українські прикордонники посилили охорону кордону, в тому числі й контроль за в’їздом в Україну жителів Придністров’я. Проте усі  громадяни, які мають законні підстави для в’їзду в Україну або транзитного проїзду безперешкодно перетинають кордон. Так, з початку заходів пропущено більше 400 тисяч осіб та 150 тисяч транспортних засобів, а відмовлено у перетині кордону 330 особам, що становить 0,5% від загального пасажиропотоку. Не пропускали лише тих осіб, які порушували вимоги українського законодавства та порядок проходження прикордонного контролю.

Також Павло Шишолін подякував представникам Місії ЄС за активну допомогу у впровадженні європейського досвіду інтегрованого управління кордонами, створення системи управління ризиками та удосконалення обміну інформацією з прикордонною службою Молдови, удосконалення спільного контролю та патрулювання кордону, розвиток системи підготовки персоналу відповідно до європейської практики. 

«Ми задоволені нашою співпрацею з Місією EUBAM на усіх рівнях, а також дякуємо за допомогу, що надає Місія ЄС у рамках Секторальної бюджетної підтримки та підтримки наших ініціатив у впровадженні нових спільних з ЄС проектів технічної допомоги у рамках Східного партнерства, – сказав Павло Шишолін. В подальшому сподіваємось на продовження спільної роботи з реалізації Концепції інтегрованого управління кордонами та Плану дій з лібералізації ЄС візового режиму для громадян України. Ми й надалі будемо удосконалювати системи аналізу ризиків та механізму обміну інформацією з Прикордонною службою Молдови, активно протидіяти незаконній міграції та контрабандній діяльності, проводити спільні розслідування протиправної діяльності та протидіяти корупції».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси