Перше засідання робочої групи з питань створення Асоціації жінок правоохоронних органів України

НАЗАД
11 серпня 2017 10:06

8 серпня 2017 року відбулося перше засідання Робочої групи з питань створення Асоціації жінок правоохоронних органів України в контексті проведення правоохоронної реформи в Україні та створення умов для розширеного діалогу стосовно ролі та місця такої асо

8 серпня 2017 року відбулося перше засідання Робочої групи з питань створення Асоціації жінок правоохоронних органів України в контексті проведення правоохоронної реформи в Україні та створення умов для розширеного діалогу стосовно ролі та місця такої асоціації. Приємно відзначити, що окрім представників Міністерства внутрішніх справ України та Національної поліції України до складу Робочої групи були запрошені представниці Державної прикордонної служби України.

Робоча група діятиме в рамках імплементації трирічного Проекту підтримки підготовки поліцейських (РТАР), Agriteam Canada Consulting Ltd, за всебічної підтримки Міністерства внутрішніх справ України та участі Консультативної місії Європейського Союзу (КМЄС) в Україні.

Факт обговорення питань створення Асоціації жінок правоохоронних органів України демонструє налаштованість правоохоронних відомств України сприяти забезпеченню гендерної рівності в секторі безпеки та запровадженню гендерно-орієнтовної політики, що втілюватиме міжнародні стандарти та кращий передовий досвід.

Дослідження переконують, що створення Асоціації жінок правоохоронних органів (жінок-поліцейських) має суттєвий вплив на посилення голосу жінок і надання їм можливостей для зміни поточної системи та методів роботи всередині правоохоронних відомств.

Метою засідання було узгодження функцій і обов’язків членів Робочої групи, обговорення першочергових завдань і пріоритетів діяльності, а також визначення заходів і строків для кожного конкретного завдання.

За результатами засідання було обрано голову Робочої групи – заступницю начальника Департаменту патрульної поліції Павліченко Катерину та  заступника голови Робочої групи – Волобуєву Олену, заступницю ректора Національної академії Державної прикордонної служби України. Групу, відповідальну за налагодження та реалізацію питань міжнародного співробітництва, очолила старший офіцер управління міжнародного співробітництва Держприкордонслужби України Деркач Ольга.

Учасники робочої групи погодилися, що питання професійної реалізації жінок в правоохоронній сфері, рівних можливостей кар'єрного росту, захисту прав як жінок, так і чоловіків-правоохоронців є найважливішими в період створення першої Асоціації жінок правоохоронних органів в Східно-Європейському регіоні.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси