Орден «За мужність» вручили сім’ї полеглого воїна-прикордонника

НАЗАД
17 квiтня 2023 14:23

Молодший сержант Андрій Коваленко загинув як справжній Герой під час бою з російськими окупантами на Донеччині.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність Військовій присязі Указом Президента України молодшого сержанта Коваленка Андрія Васильовича нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Нагороду сім’ї загиблого вручив заступник начальника Східного регіонального управління ДПСУ з персоналу полковник Костянтин Койда.

Прикордонник Андрій Коваленко народився та виріс в місті Дніпро. Майже все життя пропрацював зварювальником, вклавши частинку своєї праці у будівництво багатьох об’єктів у рідному місті. Будував разом з дружиною Іриною власний дім, виховав сина та доньку.

Від початку російської навали Андрія було мобілізовано до лав Державної прикордонної служби України та направлено для подальшого проходження служби в Луганський прикордонний загін імені Героя України полковника Євгенія Пікуса. В складі одного з підрозділів охорони кордону молодший сержант Коваленко мужньо виконував бойові завдання із відсічі та стримування збройної агресії російської федерації.

20 травня 2022 року підрозділ, в складі якого Андрій боронив Батьківщину, вів запеклі бої з відбиття наступу російських окупантів в районі населеного пункту Лиман Донецької області. Перебуваючи під постійними артилерійськими обстрілами наші захисники героїчно тримали свої позиції не даючи ворогу просуватися. На превеликий жаль, під час одного з них снаряд влучив в укриття, де знаходився молодший сержант Коваленко. Внаслідок вибуху Андрій отримав поранення, несумісні з життям.

Наказом Голови Державної прикордонної служби України загиблому військовослужбовцю присвоєно чергове військове звання «сержант» (посмертно).

Вічна слава та пам’ять Герою!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси