Олег Слободян: Проросійська влада ОРДЛО застосовує обмежувальні заходи щодо пересування громадян України

НАЗАД
13 квiтня 2017 14:45

За наявними даними, на фоні масового залишення ОРДЛО фаховими спеціалістами та втрати кадрового потенціалу, маріонеточними керівниками цих районів посередництвом репресивних органів вживаються обмежувальні заходи з попередження відтоку професійних кадрів

За наявними даними, на фоні масового залишення ОРДЛО фаховими спеціалістами та втрати кадрового потенціалу, маріонеточними керівниками цих районів посередництвом репресивних органів вживаються обмежувальні заходи з попередження відтоку професійних кадрів з підприємств, що мають важливе значення для промислового комплексу регіону.

Про це під час брифінгу в інформаційному агентстві «Укрінформ» розповів помічник Голови Державної прикордонної служби України – прес-секретар Олег Слободян.

Він також додав, що з цією метою для працівників таких підприємств введено заборону на виїзд на підконтрольну Україні територію із внесенням установчих даних до відповідної бази даних, яка використовується сепаратистами у так званих пунктах переходу через лінію розмежування.

На сьогодні єдиною можливістю потрапити на територію України є виїзд даної категорії осіб з ТОТ Донецької області спершу до РФ через непідконтрольну українській владі ділянку кордону з подальшим перетином російсько-українського кордону в діючих пунктах пропуску.

Подібні обмеження позбавляють українських громадян можливості отримання соціальної допомоги та пенсійних виплат, відвідування родичів та вирішення інших важливо необхідних питань,.

«Таким чином, розцінюємо ситуацію, що склалася, як чергове обмеження прав та свобод громадян України на вільне пересування з боку маріонеточної проросійської влади ОРДЛО», – зазначив Олег Слободян.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси