(ВІДЕО) В Чорному морі у взаємодії прикордонної авіації та морської охорони була затримана браконьєрська шхуна

НАЗАД
25 березня 2015 12:43

З настанням сприятливої погоди в Чорному морі починає активізовуватися браконьєрська діяльність. При цьому порушники виходять в море не лише малими катера

З настанням сприятливої погоди в Чорному морі починає активізовуватися браконьєрська діяльність. При цьому порушники виходять в море не лише малими катерами, а й більшими шхунами.

Так, вчора у результаті взаємодії прикордонної авіації та морської охорони була затримана одна з таких шхун.

Екіпаж літака «Даймонд», що здійснював моніторинг виключної (морської) економічної зони України, близько 11.00 помітив порушників в 40 милях від о.Зміїний. Плавзасіб не мав жоднихознак державної належності. У ході подальшого спостереження пілоти зафіксували, як рибаки розпочали ставити сітки, та напис на борту судна «Allah Korusun».

Інформацію відразу довели командиру корабля морської охорони «Миколаїв», який вийшов на затримання порушників. Вже за деякий час прикордонники морської охорони наздогнали та затримали браконьєрів.

З корабля «Миколаїв» на шхуну здійснила висадку оглядова група. Під час її перевірки було виявлено камбальні сітки і сухий лід та встановлено, що назва шхуни «ZOR» (прапор Туреччина).

Наразі складено відповідні процесуальні документи щодо незаконного промислу у виключній (морській) економічній зоніУкраїни. Шхуну конвойовано до порту Одеси для подальшого прийняття правового рішення.

Також на Форум чорноморського прикордонного співробітництва направлено відповідне інформаційне повідомлення до Національних координаційних центрів Берегових охорон Туреччини та Румунії.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси