У Рівному та Римачах відкрито меморіальні дошки героям-прикордонникам, які загинули на Донеччині

НАЗАД
14 жовтня 2014 14:06

Віддіючи шану таким Героям, ми повинні завжди пам’ятати про їхній подвиг та на їхніх прикладах виховувати молодь справжніми патріотами України. Вічна пам'ять Героям! 

Сьогодні у місті Рівне в загальноосвітній середній школі №13 відкрито меморіальну дошку на честь прикордонника – молодшого сержанта Гулюка  Сергія Миколайовича. 

До школи, де вчився Герой прийшли рідні, військові, керівництво міста,  учні та друзі.

33-річний молодший сержант Луцького прикордонного загону Державної прикордонної служби України Сергій Гулюк був на сході України з 28 червня. Загинув мужній прикордонник на українсько-російському кордоні 31 липня  під час обстрілу впс «Амвросіївка» у Донецькій області.

- Він ходив у цю школу, дихав разом із вами одним повітрям. Коли прийшов час – він звершив свій подвиг. Він загинув заради України, щоб був мир, щоб ви вчились, – зазначив заступник начальника Північного регіонального прикордонного управління генерал-майор Микола Шаблій.

Також у цей день було відкрито меморіальну дошку у загальноосвітній середній школі села Римачі Любомльського району Волинської області на честь ще одного героя-прикордонника Луцького загону Киричука Сергія Володимировича, який загинув 25 липня під час під час збройного нападу бойовиків на ППр "Маринівка", що у Донецькій області.   

На заході окрім рідних, друзів, колег та односельців був присутній переший командир Луцького прикордонного загону Голова ветеранської організації генерал-лейтенант Аркадій Яворський.

- Молодший сержант Киричук віддав своє життя мужньо та самовіданно захищаючи  нашу державу на східній ділянці кордону. Сьогодні, віддіючи шану таким Героям, ми повинні завжди пам’ятати про їхній подвиг та на їхніх прикладах виховувати молодь справжніми патріотами України. Вічна пам'ять Героям! – сказав ветеран. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси