Указом Президента України Навчальному центру Держприкордонслужби присвоєне ім’я генерал-майора Ігоря Момота

НАЗАД
08 жовтня 2014 10:26

Ігор Момот зумів по-­новому відтворити кузню для підготовки тих, хто безпосередньо береже спокій кордонів держави. Він вкладав душу у розвиток Навчального центу та розбудував сучасний Навчальний це

7 жовтня 2014 року Указом Президента України № 761/2014 Навчальному центру Держприкордонслужби України присвоєно ім’я генерал-майора Ігоря Момота.

Ім’я Героя присвоєно навчальному закладу, враховуючи особливі заслуги генерал-майора Ігоря Федоровича перед Батьківщиною. Надалі, враховуючи раніше присвоєні почесні найменування і державні нагороди, навчальний заклад прикордонного відомства іменуватиметься Навчальний гвардійський Оршанський орденів Суворова, Кутузова і Олександра Невського центр підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота.

Ігор Федорович Момот загинув 11 липня 2014 року поблизу населеного пункту Зеленопілля на Луганщині.

В той час він обіймав посаду заступника начальника Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України, на яку був призначений лише за два з половиною місяці до загибелі. До цього Ігор Федорович був керівником Навчального центру Держприкордонслужби впродовж 7 років, звідки пішов на неоголошену війну.

Саме Ігор Момот зумів по-­новому відтворити кузню для підготовки тих, хто безпосередньо береже спокій кордонів держави. Він вкладав душу у розвиток Навчального центу, започаткував традицію складання курсантами військової присяги та проведення випуску у центрі Черкас, активно долучався до військово-­патріотичного виховання молоді. Йому вдалося розбудувати сучасний Навчальний центр, що дав дорогу у службі безлічі вдячних прикордонників.

Ігор Федорович був добре знайомий з війною. Свого часу він набув величезного воєнного досвіду в Афганістані й був зразком офіцерської честі. Вже перебуваючи на сході України він знову і знову йшов у бій і вів за собою своїх людей. Присутність Ігоря Федоровича на полі бою давала курсантам та офіцерам надію на перемогу. І смерть він прийняв разом зі своїми курсантами.

Після загибелі, коли Президент України повідом­ляв вдову загиблого, Надію Валентинівну, про присвоєння Ігорю Федоровичу генеральського звання (посмертно), Глава держави зазначив, що іменем героя назвуть один з підрозділів кордону. І це став саме Навчальний центр у Оршанці.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси