Президент України перевірив готовність прикордонних підрозділів до виконання заходів в рамках реалізації Мирного Плану

НАЗАД
07 жовтня 2014 15:45

У Бортничах, що під Києвом, на базі мобільного прикордонного загону Глава Держави оглянув озброєння, броньовані автомобілі, спеціальну та інженерну техніку, засоби зв’язку, засоби прикордонного к

Сьогодні 7 жовтня Президент України Петро Порошенко перевірив готовність прикордонних підрозділів до виконання поставлених завдань щодо реалізації Мирного Плану. У Бортничах, що під Києвом, на базі мобільного прикордонного загону Глава Держави оглянув озброєння, броньовані автомобілі, спеціальну та інженерну техніку, засоби зв’язку, засоби прикордонного контролю та прикордонної служби, які використовуються прикордонниками у смузі контролю вздовж лінії безпеки, а також зимове спорядження та технічне обладнання для забезпечення життєдіяльності підрозділів в складних погодних умовах.  

З метою підвищення бойових можливостей прикордонних підрозділів відомством закуплено та направлено до підрозділів на сході країни 20 бронетранспортерів, понад 50 вантажних автомобілів «КРАЗ», понад 20 броньованих автомобілів «Кугуар». Окрім цього, з врахуванням загроз, прикордонники отримали протитанкові ракетні комплекси «Фагот», автоматичні  станкові  гранатомети «АГС-17», переносні зенітно-ракетні комплекси і зенітно-артилерійські установки.

Також прикордонники доповіли керівнику держави про шляхи удосконалення оперативно-бойового застосування органів і підрозділів Держприкордонслужби в умовах ускладнення обстановки. Зокрема, про діяльність окремих бойових комендатур, їхнє оснащення та порядок підготовки.

Президент України високо оцінив діяльність прикордонників, які роблять вагомий внесок в справу захисту національних інтересів на державному кордоні та на сході країни. Під час заходу прикордонники – учасники АТО отримали із рук Президента державні нагороди. 

 

ФОТО Дмитра Сливного

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси