Прикордонник, який зазнав тяжких поранень під час боїв в Луганську та лікувався в Ізраїлі, повернувся в Україну

НАЗАД
24 вересня 2014 11:11

В Україну повернувся військовослужбовець Луганського прикордонного загону Юрій Гладченко. Він майже 2,5 місяці проходив лікування в одній із клінік Ізраїлю.

Вчора в Україну повернувся військовослужбовець Луганського прикордонного загону Юрій Гладченко. Він майже 2,5 місяці проходив лікування в одній із клінік Ізраїлю. На Батьківщині хлопця зустрічали не лише представники прикордонного відомства, а й громадських організацій та Народний депутат Марія Матіос. Окрім щирих та теплих вітань із успішним поверненням на рідну землю Юрій отримав й інші нагороди. Начальник управління забезпечення діяльності Голови Держприкордонслужби генерал-майор Анатолій Журавель вручив Юрію Гладченку відзнаку Голови Державної прикордонної служби та ключі від службової квартири у Києві.  

Юрій був тяжко поранений 2 червня під час оборони управління Луганського прикордонного загону. Тоді прикордонників атакували майже 500 терористів, які обстрілювали їх з мінометів, гранатометів та крупнокаліберних кулеметів. Хоробрий прикордонник мужньо тримав оборону на визначеному секторі. Саме тому терористи і спрямували у його бік масований вогонь. Внаслідок мінометних вибухів Юрій отримав численні ушкодження, які за медичною класифікацією були не сумісні з життям. Проникаючі поранення черевної порожнини, внутрішніх органів,  множинні переломи кісток таза, хребців та ребер фактично не залишали юнаку шансів. У вкрай тяжкому стані його спочатку доправили до місцевої лікарні, а згодом у реанімаційне відділення Центрального клінічного госпіталю Держприкордонслужби. Аби дати Юрку шанс, лікарі-прикордонники робили усе можливе. Оперував його професор Національного інституту хірургії та трансплантології ім. О.О. Шалімова Полінкевич Броніслав Станіславович – спеціаліст світового рівня, який береться за оперування надзвичайно складних випадків.

Коли першочергова загроза життю була усунута, завдяки допомоги народних депутатів України Ярослава Москаленка, Ігоря Єремеєва та Марії Матіос, громадських організацій та небайдужих громадян вдалось організувати подальше лікування Юрія Гладченка за кордоном. Туди його відправили 26 червня у супроводі матері. За цей час Юрій переніс кілька операцій, в тому числі з пересадки шкіри та пройшов часткову реабілітацію. Тепер на нього чекає тривале відновлення.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси