Прикордонники відбили кілька збройних атак невідомих. Є поранені

НАЗАД
22 травня 2014 10:44

З вечора 21 травня на Луганщині терористи здійснюють спроби прорвати державний кордон України. Наразі прикордонники стримують нападників. 

З вечора 21 травня на Луганщині терористи здійснюють спроби прорвати державний кордон України. Наразі прикордонники стримують нападників.

21 травня о 22.00 прикордонним нарядом від відділу прикордонної служби «Краснодон» була виявлена спроба проїхати в Україну з боку РФ поза пунктом пропуску трьох "КамАЗів". На вимогу прикордонників зупинитися, як і на попереджувальні постріли в гору, водії не відреагували та намагалися прорватися в глиб території України. Лише після того, як прикордонники розпочали стріляти на враження, автівки розвернулися та повернулися  до Росії. Про спробу прориву через кордон було поінформовано російських прикордонників.   

Вже о 22.10 до відділу прикордонної служби «Станично-Луганське» під’їхала група до 30 людей, озброєних  автоматичною зброєю, в тому числі кулеметами, та висунули ультиматум здати  зброю і звільнити приміщення прикордонного підрозділу. Після відмови та отримання підкріплення о 0.35 22 травня бойовики розпочали штурм  із застосуванням автоматів, кулеметів, гранатомету та  ручних гранат.  Спробу захопити прикордонний підрозділ було відбито. О 1.03  розпочався другий штурм із застосуванням важкої автоматичної зброї та підствольних гранатометів. З найближчих домів розпочали стріляти снайпери. Атаку знову було відбито. Біля 2-ї години  ночі терористи здійснили третю невдалу спробу  захопити відділ прикордонної служби.

У ході бойових дій прикордонники знищилиі дві вогневі точки снайперів та дорожній каток, яким нападники намагалися проламати ворота  на територію підрозділу.

Серед прикордонників є поранені та контужені. Наразі організовано укріплення сусідніх прикордонних підрозділів та посилено моніторинг за лінією державного кордону.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси