У Донецькій області пікетували пункт пропуску, а на Луганщині прооперували прикордонників

НАЗАД
13 травня 2014 12:21

 Учора ввечері в Донецькій області відбувся мітинг поблизу пункту пропуску «Успенка». Участь в ньому взяли близько 30 місцевих жителів. Вони висували вимогу щодо перепідпорядку

Обстановка, що склалася на сході України, в тому числі й на ділянці державного кордону продовжує залишатися складною. Відмічаються збройні напади радикально налаштованих осіб на прикордонні наряди, пікетування пунктів пропуску та вимоги про перехід охоронців кордону на бік самопроголошених республік.

Так, вчора ввечері в Донецькій області відбувся мітинг поблизу пункту пропуску «Успенка». Участь в ньому взяли близько 30 місцевих жителів. Вони висували вимогу щодо перепідпорядкування прикордонників самопроголошеній  так званій Донецькій народній республіці. Після проведення перемовин пікет завершився.

Також нагадаємо, що вчора на Луганщині в районі населеного пункту Астахове, що у Свердловському районі обстріляли прикордонний наряд. Троє прикордонників здійснювали охорону державного кордону. Під час руху на автомобілі «Нива» їх обігнав та підрізав  автомобіль «Газель» без номерних знаків. Невідомі особи в камуфляжах та в масках відразу відкрили вогонь по прикордонниках. Лише завдяки маневру водія вдалося уникнути загибелі всіх військовослужбовців. Двоє прикордонників отримали поранення. Їх доставили в одну з районних лікарень області. Один з них був відразу прооперований, в нього тяжке вогнепальне проникаюче поранення в область черевної порожнини, наразі його стан залишається тяжким. Іншому військовослужбовцю операція запланована на сьогодні, в нього непроникаюче вогнепальне поранення м’яких тканин черевної порожнини та грудної клітки.

Державна прикордонна служба ще раз наголошує, що блокування роботи прикордонних підрозділів та пунктів пропуску, захоплення прикордонних нарядів та інші неправомірні дії матимуть негативні наслідки, у першу чергу, для місцевих жителів. Це може призвести до обмеження функціонування пунктів пропуску, аж до повного їх закриття. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси