Кордон України на ділянці з Придністров’ям та в Луганській області охороняється посилено

НАЗАД
13 травня 2014 12:23

У зв’язку з поширюваною в ЗМІ інформацією про проникнення в Україну впродовж кількох останніх днів чисельних груп російських диверсантів з території Придністров’я, Державною прикордонно

У зв’язку з поширюваною в ЗМІ інформацією про проникнення в Україну впродовж кількох останніх днів чисельних груп російських диверсантів з території Придністров’я, Державною прикордонною службою була ініційована додаткова перевірка кожного із повідомлень. В результаті проведених заходів жодна із публікацій не знайшла свого підтвердження.

Вже впродовж кількох тижнів дана ділянка кордону посилено охороняється не лише силами штатних прикордонних підрозділів. Нагадаємо, що на цьому напрямку також діє Місія ЄС з прикордонної допомоги Україні та Молдові (EUBAM), до охорони кордону також активно залучаються СБУ та МВС. Крім цього, з метою більш якісного відстеження обстановки в регіоні, постійно використовується прикордонна авіація, інженерні загородження, технічні засоби спостереження тощо. Також в пунктах пропуску проводиться ретельний прикордонний контроль усіх осіб та транспортних засобів, які прямують в Україну.

Посилена охорона кордону здійснюється й на інших напружених ділянках. Так, оперативно було враховано в охороні кордону інформацію про можливе проникнення на територію України зі сторони Ростова-на-Дону груп російських «козаків», найманців та екстремістів. На напрямках їхнього ймовірного руху були задіяні додаткові сили прикордонного відомства, СБУ та ЗСУ. Фактів перетину кордону організованими групами в пішому порядку, чи на автотранспорті не виявлено.

Не підтверджується й інформація про можливі порушення кордону на ділянці відділу «Мілове» Луганського загону. І хоч дана ділянка дійсно є досить складною, багаторівнева система охорони кордону, що тут побудована, дозволяє своєчасно реагувати на можливі порушення державного кордону. Зокрема, посилені прикордонні наряди, діє інститут інспекторів прикордонної служби, застосовуються технічні засоби спостереження, до охорони долучається місцеве населення, організована взаємодія зі співробітниками СБУ та МВС.

Зазначимо, що поширення в ЗМІ недостовірної інформації жодним чином не сприяє стабілізації обстановки в прикордонних регіонах, а лише дезінформує населення, створюючи невірне уявлення про дії правоохоронців. Окрім цього для перевірки даних повідомлень від безпосередньої охорони кордону відволікається персонал відомства та інших взаємодіючих підрозділів, зрештою – лише зростають панічні настрої серед населення та підривається довіра до правоохоронних органів. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси