Східний кордон – під особистим контролем Голови Держприкордонслужби

НАЗАД
28 квiтня 2014 16:25

24-25 квітня відбулася різка  ескалація напруги на українсько-російському кордоні з боку збройних сил Російської Федерації.  

24-25 квітня відбулася різка  ескалація напруги на українсько-російському кордоні з боку збройних сил Російської Федерації. Нібито в рамках навчань російські військові почали демонстративно-провокаційні дії в своєму прикордонні:  88 випадків зафіксували українські прикордонники, з яких 41 були за участю бронетанкової техніки, 13 - в пішому порядку, в решті випадків турбувала  російська  авіація.

Саме в цей  час  Голова Держприкордонслужби України Микола Литвин  перебував  на східній ділянці кордону в зоні  відповідальності Харківського прикордонного загону. Мета поїздки керівника відомства очевидна: особисто перевірити ступінь захищеності українського кордону,  підтримати  особовий склад, здійснити корегування  сил та засобів, вивчити питання взаємодії з підрозділами Збройних сил України, що висунулись для посилення державного кордону. 

Керівник Служби  вимагає, щоб всі об’єкти ДПСУ на кордоні стали опорними пунктами, спроможними вести кругову оборону та витримати наступ  агресора до підходу основних сил. Прикордонники до цього вже ретельно підготувалися, вони добре озброєні та  оснащені, моральний  дух високий. Але  особливість нинішньої суспільно-політичної ситуації  полягає в тому, що  спроба захоплення підрозділів може відбутися не ззовні, а з території самої нашої держави, з боку українців, які введені в оману сепаратистко налаштованими ватажками та отруєні пропагандою російських  ЗМІ. І діяти в таких обставинах непросто.  Тому, вважає Микола Литвин,  особливу увагу треба приділяти роботі з місцевими жителями з  підвищення їхньої  національної свідомості та формування  доброзичливого ставлення до  прикордонників на основі високої довіри до них як надійних захисників держави та наших громадян. 

В цілому, за оцінкою Голови Держприкордонслужби, підрозділи охорони кордону Східного регіонального управління провели  великий обсяг робіт щодо забезпечення виконання поставлених завдань в умовах загострення соціально-політичної обстановки у прикордонних регіонах та на державному кордоні з Російською Федерацією.

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси